top of page

טראומה ויצירת מרחב בטוח

  • תמונת הסופר/ת: ornasr
    ornasr
  • 19 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 15 באפר׳

2. אנא צפו בחלק של שיין טייט בפורום FDCW ביוני 2021 בנושא הגנה וטראומה.

אנו מזמינים אותך לשתף, בתגובה לפוסט זה, את 3 הנקודות העיקריות שלך ממה ששיין הסבירה.





31 Comments


דליה לין
May 20

ההרצאה עוסקת במושג הטראומה וסוגיה, מה שבימים אלה הופך לכל כך רלוונטי לכולנו.

החידוש עבורי הוא שטראומה היא חוויה שיכולה לפגוש כל אחד מאיתנו ולא כפי שחשבתי, אירוע קיצוני ויוצא דופן שקרה לנו. היכולת שלנו להכיר את צורות הביטוי שלה, מאפשרת לנו לזהות אותה בנו ובסביבתנו ולייצר הבנה וחמלה באופן ההתייחסות שלנו לעצמינו ולמי שזקוק לסיוע שלנו - בעיקר בהבנה, בנוכחות והקשבה. הטראומה יכולה לבוא לידי ביטוי בתגובות פיסיות, רגשיות וקוגנטיביות, מה שיכול להשפיע על מערכות יחסים.

המנחם הוא העובדה שאם מזהים אותה ומטפלים בה נכון, ניתן לצמוח ממנה, להתחשל ולחזק את החוסן.


Like

ניב בלוש
May 11
  1. טראומה יכולה להיגרם הן מאירוע בודד והן מאירועים מתמשכים בתהליך ההתפתחות של האדם (כילד) או בבגרותו. טראומה יכולה להתבטא במגוון רחב מאוד של צורות (אקטיביות יתר, פסיביות יתר, התמכרויות ועוד)

  2. הויזואליזציה של כף היד הפתוחה והסגורה בהרצאה, מראה כיצד כאשר טריגר מופעל, המח האמצעי\הקדום\הרגשי, לוקח את מושב הנהג, ומנטרל או מפחית את יכולתם של שאר חלקי המח האחראיים על חשיבה לוגית וקבלת החלטות סגורה (שמודגמים באמצעות האצבעות והציפורניים). הנקודה המשמעותית בעיני היא שהתגובה לאדם שנמצא בטראומה, לפי ההסבר שלה, צריכה גם כן לפנות לחלק הרגשי שבאדם, לנחם אותו, ולא לנסות לפנות אליו בצורה לוגית.

  3. הנחיה מודעת לטראומה - היא הנחיה שמתייחס בעדינות ובכבוד לחברי הקבוצה מתוך הבנה שזו הדרך החכמה ביותר לצעוד בתקשורת כאשר אינך מכיר בהכרח את ההיסטוריה של…

Like

Guest
Apr 26

תודה אנה, גם על הדגש על תפקידנו כמנחים להיות רגישים לסובבים ואף לאמירות שלנו ושל אחרים שנאמרות בתום לב אך עלולות "להקפיץ" ולהוות טריגר לתגובה רגשית חזקה.

Like

אפרת קינן
Apr 05

ההרצאה עוסקת בצמיחה מתוך טראומה.

היא מביאה באופן תמציתי ופשוט הסבר על מהי טראומה, מה יכולות להיות צורות הביטוי שלה וכיצד ניתן ליצור סביבה וגישה שמאפשרות להכיר בה, להתמודד איתה ואף לצמוח ממנה.

  1. נקודת המוצא היא שטראומה איננה אירוע לכשעצמו, אלא ההתנסות והחוויה של אדם פרטי את האירוע. לאירוע אחד, אנשים שונים יגיבו באופן שונה. ישנם אירועים מסוגים שונים ובהרצאה, שיין העלתה שלוש קטגוריות אפשריות לחלוקת סוגי האירועים: טראומה מתוך "אירועי הלם", טראומה מתוך אירועים התפתחותיים המבוססים על קשרים משמעותיים וטראומה בשל תנאים סביבתיים שליליים.

  2. ישנן מופעים וביטויים שונים לתגובה טראומתית לאירועים והם יכולים להתגלות באופן פיזי, רגשי וקוגנטיבי וכן בהפרעות במערכות יחסים. תגובה טראומתית לאירוע קשה היא תגובה הישרדותית ונורמלית, אך היא יכולה להפוך להיות כזו המשבשת, מעכבת ופוגעת…

Like
Guest
Apr 26
Replying to

תודה רבה אפרת. ממצה ומעניין.

Like

אילנית
Apr 05

1. טראומה היא חוויה ולא אירוע שקרה לנו. 2. טראומה היא חוויה שנבנת במהלך הזמן גם אם נראה שיש כאלו שמתמודדים אם הטראומה בהתחלה, לאחר זמן היא יכולה להופיע ביתר שאת.

3. פלאשבקים של הטראומה מתעוררים גם באמצעות ריחות וצבעים.

4. החשוב ביותר בנוכחות ליד מי שחווה טראומה היא להקשיב לו, לתת לו להרגיש בטוח בסביבתך, לא לקפוץ למסקנות והנחות אלא פשוט להקשיב בלב פתוח וכנה.

Like
Guest
Apr 26
Replying to

תודה אילנית. נקודות חשובות להבנה של הסובבים אותנו וכמנחים בפרט.

Like

הרשמו לרשימת התפוצה שלנו

תודה!

  • Youtube
  • Facebook

כתבו לנו

תודה לך! ניצור איתך קשר בהקדם

Let's keep in touch

Thank you. We'll contact you soon

Join the mailing list

Thanks for subscribing

  • Youtube
  • Facebook

اكتب لنا

شكرا لكم

bottom of page